portretten

Welkom, je bent terechtgekomen bij Papieren Vliegtuig, het favoriete voertuig van portretdichter Marion Steur. Met verbeelding kom je verder!

We zijn gewend om door te gaan, tegelijkertijd vraagt het leven soms om stilstaan. Zo ontstaat ruimte om te laten bezinken wat te groot is om ongezegd mee te dragen. In die ruimte kan poëzie een brug slaan tussen hoofd en hart, tussen brein en buik. Poëzie heelt.

Hoe dat werkt? Veel betekenisvolle momenten in ons leven blijven onbesproken. Omdat we niet weten wat we er mee aan moeten, niet onhandig durven te zijn en niemand willen kwetsen. Die momenten en wat ze betekenen zijn in stilte aanwezig. Van binnen dragen we ze mee. Als we woorden geven aan wat diep onder het oppervlak zou blijven als het ongezegd blijft, laten we onze buik spreken en brengen we hoofd en hart met elkaar in verbinding.

Alles in en om je heen hangt samen, het maakt je tot wie je bent. Als je het gevoel hebt dat het allemaal wel wat soepeler kan, kun je op avontuur gaan in de poëzie: lees tot je vindt wat voor jou raak is, ga schrijven of vraag om voor je te schrijven.

Op verzoek schrijf ik gedichten als portretten van een moment, persoon, leven, plaats of wie of wat voor jou van betekenis is maar waarvoor je zelf de woorden niet kunt vangen. Of ik begeleid je op je eigen zoektocht naar woorden. Dat kan ook met meer mensen bij elkaar, bijvoorbeeld rond een overlijden van een dierbare, waarbij iedereen een gedicht schrijft en alle gedichten worden gebundeld tot een persoonlijk gedenkboek. Daarvoor maak ik graag handgeschept papier met plantaardige materialen uit de tuin, met veertjes of een stukjes stof van een kledingstuk. Woorden voelbaar maken mag ook met de vingers tastbaar zijn. Neem contact op voor de mogelijkheden.

De kracht van verbeelding is zacht maar o zo groot. Het voedt mijn intuïtie en laat woorden en kleuren dansen tot er gedichten ontstaan als portretten van situaties, gebeurtenissen, personen, levens, beweging… We sjouwen wat af. Leven kan lichter. Laten we samen op zoek gaan naar eigen woorden.

Wat kan ik voor je betekenen? Je kunt me bereiken via +31 6 273 10 275 en marion@papierenvliegtuig.eu.