taalkunst

opening

Taal kan betoveren, dingen zeggen maar ook achterhouden, terwijl de interessantste dingen zich tussen de regels afspelen. Omdat niets is wat het lijkt en alles anders kan zijn dan het zich uit.

Woorden en kleuren scheppen ieder hun eigen sfeer en ruimte. Tekst en beeld werken op elkaar in en vormen een geheel dat meer is dan woorden en beeld. Het nodigt uit tot kijken, dwalen, ontdekken en ideeën opdoen. En weer laten gaan.

Met mijn gedichten in woord en kleur wil ik mezelf losmaken uit de dagelijksheid om in alle rust te kijken, te proeven en proberen te begrijpen. Soms is het resultaat portretpoëzie, een geschreven portret tegen een gekleurde achtergrond. Voor wie wil rondkijken bij alle taalkunst van mijn hand is er de poëziesafari.

2017 was het jaar van de lang verwachte beeld-dichtbundel Voel maar. Gesproken hout met twintig maal een houten beeld van Bart Ensing en een gedicht van mijn hand. Hardcover, A5-formaat met leeslint. Uitgever: Marcel Vaandrager, ISBN-nummer 9789082028584. De prijs is € 16,95 en bestellen kan per mail.

 

 

ik voel nog de golvenMijn tweede boekje Ik voel nog de golven bevat flarden van een droombeeld over een toekomst die alle dagen kleur geeft, maar de tastbare wereld niet heeft bereikt. Het is een mooi uitgevoerd boekje op ansichtkaartformaat met gedichten en aquarelprenten in een genummerde oplage van 200 stuks. Deze eigen uitgave uit 2015 kost  € 7,50 en kan per mail bij mij worden besteld.

 

boekje-uitgevouwenMijn eerste boekje was heel klein boekje in een luciferdoosje met in de hoofdrol een 4 m lang kunstwerk van Bart Ensing, de Wandelaar. De oplage van 1.000 exemplaren uit 2011 (ISBN 9789490356002) is helaas uitverkocht. Gelukkig is er nog wel een filmversie van de Wandelaar onderweg.