schrijfweek

LET OP: alleen nog plaats in augustus

Het golvende boerenlandschap rondom het Noord-Franse Viller is de ideale omgeving om te grasduinen in alles waar je in het gewone dagelijkse leven aan voorbij gaat, om onder te duiken in de ruimte van de tijdloosheid van het prachtig gerenoveerde vakwerkhuis en van de streek Lotharingen. Het is er stil en ruim. De tijd golft er als het landschap. Hier is niets, hier kan alles.

Yoga-schrijfweek OP ADEM

Sinds Marion in 2016 voor het eerst in Les Ateliers de Viller was, organiseert ze er met Esther van den Bos de yoga-schrijfweek OP ADEM. Via de ontspanning van yoga boren deelnemers hun eigen bronnen aan om van binnen uit te schrijven. We beginnen elke dag met een yogales en na het ontbijt gaan we schrijven aan de hand van kleine, concrete, grote en vrije schrijfopdrachten. Met de prachtige tuin tot onze beschikking zijn we zoveel mogelijk buiten.

Na de lunch ligt de middag open. In de omgeving van het huis kun je heerlijk wandelen, luieren in huis of tuin, verder schrijven, vragen stellen of je onder handen laten nemen voor een ontspanningsmassage. ’s Avonds wordt er met liefde voor je gekookt.

In juni laven we ons aan de zon die recht boven ons hoofd staat. Tijdens de yogalessen deze week extra veel zonnegroeten. We gaan met schrijfopdrachten buiten op zoek naar de donkerste uithoeken in onszelf. Wat dragen we ongezien met ons mee en wat heeft ons dat te zeggen? Welke reis zou die bagage kunnen maken als je er de volle zon op laat schijnen?

In augustus is de zon al een heel eind voorbij het hoogste punt. De schaduwen worden langer. Wat ligt er buiten het zicht te rijpen, welk oogst is er binnen handbereik? Misschien zit er al een zweem van najaar in de zomerlucht. Wat mag hier achterblijven om ruimte te maken voor nieuwe energie?

Ervaring of voorkennis is niet nodig.

* Ontspanningsmassages zijn optioneel en niet inbegrepen in de prijs. Andere drankjes dan koffie, thee en water worden naar verbruik in rekening gebracht.

Heb je interesse? Bel 06-27310275 of mail voor meer informatie. Inschrijven kan heel eenvoudig via het formulier onderaan deze pagina. O ja, het carpoolen wordt centraal geregeld. Dat is wel zo makkelijk.

 

De mensen achter OP ADEM

Marion Steur schrijft in woord en kleur. Tijdens de schrijfworkshops bewandelt ze verschillende wegen om de persoonlijke schrijfprocessen te laten stromen. Esther van den Bos is yogadocent en masseur. Esther geeft yoga in verschillende stijlen. De dagelijkse lessen stemt ze af op de inhoud van de schrijfworkshops en op wat er leeft in de groep. Bertina Links verzorgt het eten, houdt rekening met bijzonderheden en zet iedere avond een vegetarische maaltijd op tafel.

 

De plek voor OP ADEM

We verblijven tijdens deze week is het grote vakwerkhuis uit 1850 van Les Ateliers de Viller, op ongeveer 500 km van Utrecht. In de tuin is plaats om je tent opzetten, workshops te houden, kampvuur te stoken, en natuurlijk om te luieren, eten en lome tijd door te brengen. Er zijn tien kamers: twee eenpersoons en acht tweepersoons. Helemaal achterin de tuin staat een tuinhuisje dat dienst doet als extra slaapkamer.

Meer schrijfactiviteiten vind je op Schrijven Online, meer yoga-activiteiten vind je op Yoga International.